top of page

Waarom is creativiteit belangrijk voor professionals?

Creativiteit is niet alleen heel leuk. Het is ook extreem nuttig. Het is een cruciale vaardigheid voor professionals op alle gebieden omdat het zorgt voor onderscheidend vermogen, innovatiekracht en kansgericht denken. Denk jij dat creativiteit iets is wat alleen kunstenaars en muzikanten toebehoort? Think again. Wat onderscheidt jou bijvoorbeeld van de kunstmatige intelligentie, robots en automatisering? Juist, creatief vermogen. Welke vaardigheid wordt in toenemende mate gevraagd door werkgevers? Creativiteit? Wat is de motor voor ideeën waarmee jij in potentie de wereld kan veranderen? Je raad het al. Aan de slag dus!


21st Century Skills

Ooit gehoord van 21st Century Skills? Dat zijn de 11 competenties die je als mens zou moeten bezitten/ontwikkelen om succesvol te zijn in de wereld van nu, de 21e eeuw. Ze zijn samengesteld door het Nationaal Expertisecentrum Leerplanontwikkeling (SLO) en Kennisnet en vormen de basis voor veel onderwijsprogramma’s. Want de maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving en dat vergt andere competenties van de mensheid.


Top drie 21e Eeuwes vaardigheden

  1. Kritisch denken: bij kritisch denken gaat het om het kunnen formuleren van een eigen, onderbouwde visie of mening.

  2. Creatief denken: creatief denken en handelen is het vermogen om nieuwe en/of ongebruikelijke maar toepasbare ideeën voor bestaande vraagstukken te vinden.

  3. Probleem oplossen: probleemoplossend denken en handelen is het vermogen om een probleem te (h)erkennen en tot een plan te komen om het probleem op te lossen.


Ideas are the currency of the 21st century

Veranderende arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt zoals je die nu gewend bent, gaat de komende jaren drastisch veranderen. AI, automatisering en robotisering laten bestaande functies verdwijnen en creëren functies die we nu nog niet kennen. En organisaties gaan bij de selectie van medewerkers in mindere mate kijken naar opleiding en kennis en meerdere maten naar persoonlijkheid en vaardigheden. Het is namelijk ook in hun voordeel wanneer jij beschikt over de 21e eeuwse vaardigheden. Alleen door bovenstaande competenties te trainen, werk je aan je onderscheidend vermogen voor de toekomst.


creativity club, belang van creativiteit

Creativity is fun

Creativiteit is niet alleen extreem nuttig, het is ook heel leuk! Ontdekken dat jij net zo goed in staat bent de wereld te veranderen met jouw ideeën is voor veel mensen een hele openbaring. Het ontdekken en ontwikkelen van je eigen creativiteit en deze vaardigheid inzetten in teamverband geeft je vleugels. Creëren is leuk en geeft goed gevoel!Creativity Club

Dus waar wacht je nog op? Wil je weten wat jij zelf kan doen om meer creatief te worden? Meld je gratis aan als Club Member van de Creativity Club en ontvang maandelijk een mails met inspiratie, artikelen, tips, tricks en oefeningen. www.creativityclub.nl
1,301 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page