top of page

 Creative Culture Program 

Samen bouwen aan een creatieve innovatiecultuur

Jij bent op zoek naar vernieuwing en wilt het innovatievermogen van je organisatie structureel verbeteren. Dan is het Creative Culture Program the way to go. Dit programma activeert het creatief vermogen van medewerkers en helpt bij de bouw van een creatieve en innovatieve organisatiecultuur (op een duurzame manier). Zo leert jouw organisatie continu en op eigen kracht te innoveren. 

Hoe doen we dat?

De basis voor het Creative Culture Program is het Creativity Framework. Creativiteit en innovatie is afhankelijk van 4 factoren: bewustzijn, kennis, methoden en omgeving. Met sommige factoren zijn jullie misschien al goed op weg, anderen verdienen extra aandacht.

Het is juist de combinatie die zorgt voor verandering en succes. De Creativity Club kijkt samen met jou naar verbeterkansen en stelt een op maat gemaakt programma samen op basis van deze 4 factoren.
CC_Beeldmerk_Geel.png

Creativity Framework

Omgeving
Innovatie als constante
Methoden
Van idee naar innovatie
CC_Beeldmerk_Geel.png
CC_Beeldmerk_Geel.png
CC_Beeldmerk_Geel.png
CC_Beeldmerk_Geel.png
Creativity Framework
Bewustzijn
Creativiteit activeren
Kennis
Van creativiteit naar idee
Hoe ziet dat eruit?

Het programma bestaat uit een mix van workshops, training, coaching en advies, verdeeld over een vastgestelde periode. We starten met een centrale kick-off van het thema creativiteit en innovatie. Via een Creativity Portal kunnen medewerkers zich aanmelden voor diverse activiteiten, die plaatsvinden in een ruimte die wij ombouwen tot Creativity Room

CC_Beeldmerk_Geel.png

Programma details

 • Waar: In-company

 • Deelnemers: 15 tot 500 

 • Duur: Voor een duurzaam resultaat verspreiden we het programma over een langere periode. Afhankelijk van wensen, groepgrootte en intensiteit duurt een programma een week tot een aantal maanden.

 • Tarief: Maatwerk

 

Benieuwd wat het oplevert?

Bekijk de 10 voordelen van dit programma.

Iedereen heeft het potentieel om een ​​innovator te worden. Het maakt niet uit in welk vakgebied of branche je werkt. Wij laten je kennismaken met de wondere wereld van creativiteit.
De 10 voordelen
CC_Beeldmerk_Geel.png

De 10 voordelen

Het culture program biedt medewerker en organisatie tien voordelen

5 voordelen voor medewerkers
 1. Het leert medewerkers om hun creatief proces te ontdekken en hun verbeeldingskracht te vertrouwen;

 2. Het helpt bij het bestrijden van faalangst, zelfkritiek en perfectionisme wat leidt tot creatieve blokkades;

 3. Het leert praktische technieken die ideegeneratie en het probleemoplossend vermogen stimuleert.

 4. Het dwingt medewerkers om nieuwe dingen te proberen, beter samen te werken en ideeën te testen;

 5. Creativiteit inzetten is leuk en werkt ontspannend. Creëren maakt trots en gelukkig.

5 voordelen voor organisaties
 1. Het leidt tot innovaties en verbeteringen op kleine en grote schaal. Creativiteit gaat niet alleen om grote, gedurfde ideeën, maar ook om vonken; kleine dagelijkse verbeteringen die het leven beter maken voor klanten en medewerkers;

 2. Door creativiteit en innovatie onderdeel te maken van de organisatiecultuur, wordt er niet meer incidenteel, maar continue geïnnoveerd. En dat maakt jouw organisatie wendbaar en toekomstbestendig;

 3. Teams die echt bevoegd zijn om hun creativiteit uit te oefenen zijn doelgericht, betrokken en geïnspireerd om geweldige dingen te doen;

 4. Creatieve medewerkers hebben een flexibele mindset en staan meer open voor verandering;

 5. Een organisatie die ruimte geeft voor creativiteit en innovatie is een aantrekkelijke werkgever op de arbeidsmarkt.

CC_Beeldmerk_Geel.png

Veelgestelde vragen

Voor wie zijn de programma's geschikt?

Programma’s van de Creativity Club zijn geschikt voor teams, afdelingen of de hele organisatie. Zelf pleiten wij voor het laatste, omdat de magie ontstaat door samenwerking over alle lagen in de organisatie heen. Iedereen kan vernieuwende ideeën bedenken, van de boekhouder tot de directeur.

Teamdiversiteit

Innovatie kan niet afhankelijk zijn van één persoon of afdeling. Het is juist belangrijk om de collectieve creatieve mindset te stimuleren. Want diversiteit is een belangrijke stimulans voor creativiteit. Collega’s van verschillende afdelingen mixen, leren van elkaar en inspireren elkaar. Het bevordert samenwerking, verbinding en engagement in de organisatie. Samen kom je tot nieuwe inzichten en oplossingen.

Planning en programmatijden?

Wij begrijpen dat tijd geld is en dat er ook gewerkt moet worden. Daarom vinden onze programma’s altijd plaats bij jou op locatie. En proberen wij de verschillende programma-onderdelen zoveel mogelijk te plannen tijdens ontbijt, lunch, afternoon tea en in de (vroege) avond. 

Wat is een Creativity Room?

Een Creativity Room is een werkplaats voor creativiteit. Het is een plek waar medewerkers kunnen denken, brainstormen, creëren, experimenteren of reflecteren, met als doel innovatie. Deze creatieve ruimte richten we in bij jou op kantoor. Geef ons een vergaderzaal en wij transformeren deze in een ruimte die de zintuigen van medewerkers stimuleert. Alle workshops, trainingen, seminars en brainstorms worden verzorgd in deze 'werkplaats'. 

bottom of page