top of page

Doe mee: Innovatiescan RuG

Updated: May 20, 2019

De RuG doet onderzoek naar creativiteit op de werkvloer. En jij kan meedoen!


Creativiteit wordt steeds belangrijker voor organisaties. Het blijkt een drijvende kracht te zijn bij het oplossen van problemen, het geeft andere inzichten en leidt tot innovatie. Dit wordt onderstreept door Prof. Dr. Bernard Nijstad en Dr. Bart Verwaeren van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij zijn gestart met een groot onderzoek naar creativiteit op de werkvloer, waarin ze op zoek gaan naar manieren om creativiteit van medewerkers optimaal te benutten. Het doel is een beter begrip te krijgen van de rol van creativiteit in organisaties. Een belangrijk onderdeel van dit onderzoek is de Innovatiescan bij bedrijven.


Wil jij meedoen aan de Innovatiescan? Meld je organisatie dan kosteloos aan via www.rug.nl/creativity.


Voor het onderzoeksproject en de innovatiescan is de Rijksuniversiteit Groningen op zoek naar 100 middelgrote organisaties (vanaf ongeveer 50 FTE) die geïnteresseerd zijn in de thema’s creativiteit en innovatie en die graag (kosteloos) een innovatiescan willen laten maken van hun organisatie. Het onderzoek is al in volle gang. De eerste 30 organisaties hebben zich al gemeld, maar er is ruimte voor meer.Wat maakt het interessant?

  1. Het onderzoeksteam deelt hun expertise met jou op het gebied van creativiteit en innovatie binnen organisaties.

  2. Je komt meer te weten over creativiteit en innovatie in jouw organisatie, en over hoe creativiteit en innovatie verder te stimuleren.

  3. Je ontvangt rapporten over hoe jouw organisatie zich verhoudt tot soortgelijke organisaties (benchmarking). En je kan aan de hand van deze kennis strategische beslissingen nemen.

  4. Je kan gratis deelnemen aan seminars, workshops, en congressen die binnen het project worden georganiseerd.


Wij streven naar een beter begrip van creativiteit en geven praktische aanbevelingen om creativiteit en innovatie te bevorderen. Prof. Dr. Bernard Nijstad

Geen commercieel belang

De Creativity Club heeft geen invloed op, of commercieel belang, bij de Innovatiescan. Wel juichen wij onderzoek naar creativiteit op de werkvloer toe en ondersteunen daarom dit initiatief. Kijk voor meer informatie op www.rug.nl/creativity

creativity club , creativiteit ontwikkelen, innovatiekracht activeren

Wat biedt de Creativity Club?

De Creativity Club biedt verschillende creativiteitsprogramma's die het creatief vermogen van medewerkers activeren en ontwikkelen. Daarmee helpen we organisaties beter en sneller te innoveren.


Bekijk ons programma-aanbod
46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page