top of page

Lightning Decision Jam

Supersnel ideeën verzamelen, knopen doorhakken en acties bepalen

De Lightning Decision Jam is een methode van AJ&Smart om in een hele korte tijd vernieuwende ideeën boven tafel te krijgen. Het is een zeer gestructureerd proces die elke deelnemer een gelijkwaardige kans geeft om ideeën te bedenken en keuzes te maken. Denk aan het bedenken van een uniek klantevent, het verbeteren van je salesproces of hoe we ons kunnen onderscheiden van de concurrentie.

 

Het valt of staat met strakke begeleiding en een gemotiveerd en betrokken team van maximaal 8 deelnemers!  

Wat gaan we doen?

De voorbereiding is simpel. Vooraf stemmen we de uitdaging met je af. Een breed en helder onderwerp is er nodig. En daarna plannen we een bijeenkomst met je team of de door jou gewenste selectie van deelnemers. Wij zorgen voor alle benodigdheden. 

Wij faciliteren de Lightning Decision Jam die bestaat uit de volgende zeven stappen:
 

  1. Start met alle zaken die goed gaan;

  2. Noem alle problemen rondom de uitdaging;

  3. Prioriteer de problemen;

  4. Reframe de belangrijkste problemen in uitdagingen;

  5. Genereer ideeen voor deze uitdagingen zonder discussie;

  6. Prioriteer de oplossingen;

  7. Kies welke oplossing opgepakt wordt;

  8. Concretiseer de acties om de oplossing uit te voeren.

Na twee weken volgt een online actie-meeting om met elkaar de resultaten van de LDJ door te nemen en evt. de keuze te maken voor een andere oplossing.

Wat levert het op?

Het creatief oplossen van problemen en een heldere besluitvorming is wat goede ontwerpers en managers onderscheidt van de rest. Zeker met creatieve processen is het uitdagend om de aandacht erbij te houden, het doel scherp te hebben en te voorkomen dat je verzandt in ellenlange discussies.

 

Lightning Decision Jam helpt om dit te voorkomen. Het daagt de individuele creativiteit uit en benut ieders potentieel. Door het strakke schema voorkomt het overbodige ballast en discussies. In een sessie van max 2 uur worden ideeën verzameld, knopen doorgehakt en acties bepaald. 

Mural Sailboat Session - Creativity Club
Lightning Decision Jam, ook wel 'zeilboottechniek' is een snelkookpan voor ideeën en oplossingen.
Voor wie is dit programma zinvol?

Managers en leidinggevenden die zoeken naar vernieuwende ideeën/oplossingen en het maximale willen halen uit een meeting, brainstorm, heidag of strategische sessie. 

Details?
  • Waar: In-company of op een door jou geselecteerde locatie (wij komen ook naar de hei toe ;).

  • Duur: Maximaal 2 uur.

Tarief?

Wij vinden het belangrijk dat alle organisaties, groot en klein, onze trainingen en workshops kunnen betalen. Daarom hanteren wij doe-maar-normaal-dan-doen-we-al-gek-genoeg-tarieven. Nieuwsgierig? Contact ons.

bottom of page